Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Alík kotě

Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 39 Bydliště: středočeský kraj
|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 15:44 Předmět: Co jsem za rasu? |
|
|
Zdravím. Jeden pan veterinář mi položil otázku na kterou jsem nebyla schopná odpovědět. Jaké rasy je Váš kocourek??? Kocourka jsme získali od paní, která ho taky od někoho dostala, takže nevíme co je za rasu. Nepoznáte to? Srst má zrzavo bílou (bílá uplně září) polodlouhou a nádherně jemnou. Oči má taky trochu do zrzava až jantarova. Jeho mňoukání je takový jiný, jakoby jemnější, ne tak hlasitý jako u jiných koček.

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nuuna vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:07 Předmět: |
|
|
No, na to by asi neumelo odpovedet hodne lidi My mame kdovijakou "smesku", takze bych taky nevedela. Rekla bych ze ten nas je prava poulicni smes Pokud to nepozna veterinar, kdo uz to ma poznat ze....
|
_________________ Vlahé modré oči na vás zoufale hledí. Miluj mě, říkají, pusť mě do svého života- a já ti převrátím vzhůru nohama celou tvou existenci...(Pam Brown)
www.napomockockam.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SuE Správce

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:09 Předmět: Re: Co jsem za rasu? |
|
|
Alík napsal: | Zdravím. Jeden pan veterinář mi položil otázku na kterou jsem nebyla schopná odpovědět. Jaké rasy je Váš kocourek??? |
Aliku, Vas kocourek je skutecne prekrasny! A rasa? Dlouhosrsta kocka domaci!
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
SuE Správce

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:14 Předmět: |
|
|
Nuuna napsal: | Pokud to nepozna veterinar, kdo uz to ma poznat ze....:) |
Posuzovatel na vystava, pripadne zkuseny chovatel. Na usudek veta, pokud o nem neni vylozen znamo, ze se specializuje na kocky, bych moc nedala - co se tyka kocicich plemen, maji v tom slusnych "hokej". Kazda dlouhosrsta kocka je persanka, kazda znakova kocka zase siamky (i kdyz je to colorpoint britka :-).
Na druhou stranu neni moc divu - kdyby meli rozumet plemenum kocek, psu, koni, papousku a dalsich zvirat, ktera osetruji... bohate staci, kdyz vedi, jak ti nasi mazlici funguji "vevnitr" :)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nuuna vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:17 Předmět: |
|
|
Ok, uz mlcim, bylo to mysleno spise jako vtip, nez jako kritika veta.
|
_________________ Vlahé modré oči na vás zoufale hledí. Miluj mě, říkají, pusť mě do svého života- a já ti převrátím vzhůru nohama celou tvou existenci...(Pam Brown)
www.napomockockam.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pipa1 vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:23 Předmět: |
|
|
já byla teď nedávno na kastraci u veterináře a na zdi mu visel plakát, na kterém jsem se dozvěděla, že moje Majda von Jaroslavice near Zlin, je brazilská kočka obecná.
No, ještě abych ji začala snad vykat 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
SuE Správce

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:28 Předmět: |
|
|
pipa1 napsal: | ... plakát, na kterém jsem se dozvěděla, že moje Majda von Jaroslavice near Zlin, je brazilská kočka obecná. |
Naozaj? A ktera z tech krasavic, jez mate u sebe v albu to je, tak kocka z daleke Brazilie? Ta tribarevka?
pipa1 napsal: | No, ještě abych ji začala snad vykat  |
Nevahejte ani moment! Takova vzacnost!! Aby se neurazila, ze se ji nedostava dostatecne uctiveho zachazeni a neemigrovala od Vas 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pipa1 vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:34 Předmět: |
|
|
ano SuE, ta tříbarevka. Na plakátu měla totiž podobnou trojúhelníkovou hlavu, jako mají orientálky. No a moje "vyhublina" se jí tak podobala, že jsme se tomu fakt nasmáli.
Aha, díky za radu. Emigrovat totiž chce každé ráno 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
maaja vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:40 Předmět: |
|
|
to Alík: mě Váš kocourek strašně připomíná kočku blanky.b, dělá to ten kožíšek a skvrna přes čumák .
|
_________________ černej, hnědá, puntíkatej, věčné kotě a jednoočka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SuE Správce

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:44 Předmět: |
|
|
maaja napsal: | to Alík: mě Váš kocourek strašně připomíná kočku blanky.b, dělá to ten kožíšek a skvrna přes čumák:). |
Nooo, podoba tady je, ale ta blancina kocka je skutecne jedinecna. Blanka doufam, promine, ale ta kundicka, co ma jeji cica pres cumak, to je proste unikum!

|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kacatko vládkyně/vládce střechy

Založen: 02. 10. 2006 Příspěvky: 645 Bydliště: Kladno-Švermov
|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:50 Předmět: |
|
|
Teda SuE, co vy v tom hned nevidíte... 
|
_________________ Kačátko+ Čičik, Ošklivka a Elsa (v trvalé emigraci) & na trvale dočasném okupačním pobytu Kubík s Maminou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SuE Správce

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 16:54 Předmět: |
|
|
Kacatko napsal: | Teda SuE, co vy v tom hned nevidíte... :roll: |
No jo, to mam z toho, ze pracuju s pubertalnimi detmi :-)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kacatko vládkyně/vládce střechy

Založen: 02. 10. 2006 Příspěvky: 645 Bydliště: Kladno-Švermov
|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 17:14 Předmět: |
|
|
Tak to je samozřejmě jiná. Pro deformace způsobené oborem mám pochopení 
|
_________________ Kačátko+ Čičik, Ošklivka a Elsa (v trvalé emigraci) & na trvale dočasném okupačním pobytu Kubík s Maminou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Johanka kočička/kocourek

|
Datum vložení: pá 25.duben 2008, 22:49 Předmět: |
|
|
Mně kočička na fotce přijde šmrnclá sibiřskou nebo ragdolem (až na ty oči a skvrny), ale já tomu nerozumim. Náš veterinář koukal do očkovacího průkazu a říkal rag...co? No, tak se na ní podíváme.
Vzdálená podoba s kocourkem Skipperem tady... http://www.eulalie-ragdoll.com/fotogalerie.html
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tom vládkyně/vládce střechy

Založen: 08. 10. 2007 Příspěvky: 1089 Bydliště: Týnec nad Sázavou
|
Datum vložení: so 26.duben 2008, 9:44 Předmět: |
|
|
No musím se přiznat,že ač se mi kočky líbí,nevyznám se v rasách. Asi to bude tím,že nejsem rasista Teprve nyní,když se o určité kočičce píše,hledám v atlasu,jak vlastně vypadá. Ale máte všechny (a všichni) krásné kočičky a kocourky
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|