| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blanka.b vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 20:04 Předmět: |
|
|
Koukám jak blázen. Balísku je mi to moc líto a nemohu tomu uvěřit, tím spíš, že jsem si ho na vlastní ruce chovala a hladila. Tak se držte a dejte si panáka za mě.
|
_________________ Kikinka - byla a zůstane navždy tou první +2008
Michalka čili Mišínek *2007- kočka pravá útulková
Kačenka *2007- kočka pravá útulková
a dvojčata Belluška a Lucinka *2009 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kai vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 20:11 Předmět: |
|
|
Balísku,
nepoznala jsem osobně Vaše kočky, nepoznala jsem Katjiny kočky a Tatianiny kočky znám taky z vyprávění, ale znám Aleninu Dorotku a když už budou u Tatiany koťátka, tak snad tam bude i ta malinká nahatá náplast na bolest...... A toho panáka si dejte i za mně, někdy to pomůže.....
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nadikhindo vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 20:58 Předmět: |
|
|
Ježiš, to je mi líto, něco takového jsem nečekala I když jsem se s Stičem nikdy nesetkala osobně, přirostl mi k srdci...
Držte se.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rochele vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 21:50 Předmět: |
|
|
Balísku, je mi Vás upřímně líto.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jelizaveta vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 22:06 Předmět: |
|
|
Jak to snášejí Luky a Ileš?
|
_________________ Aktuální složení:
Jelizavjeta - 27. 3. 2011, středoevropská domací želvovinová kočka
Otto - 1. 12. 2010 papoušek
Winifred - 15. 1. 2013 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lucie Skřivanová vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 23:15 Předmět: |
|
|
MILÁ BALISKU!!!!! Až teď jsem si všimla Vaší informace o Stičovi!!!! Je mi to hrozně líto!!!!!!
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tatiana vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 13.duben 2012, 23:58 Předmět: |
|
|
Balísku, můj milovaný Adamíšek, kterým má kočkománie začala, má HCM. Střední formu. Je na lécích. Do konce života. Kdy jeho život skončí, netuším. Na lécích je mu (zatím) dobře. Ožil, začal se chovat jako zdravý kocour. Hraje si, dobře jí, je aktivní, vše ho zajímá. Jaký to rozdíl před tím, než mu nemoc diagnostikovali (dr. Hrib) a než začal brát Fortekor. Vypadá a chová se jako zdravý. Ale já vím, že není. Že má nemoc, která léčit nelze, na kterou umře. Beru to jako výhodu, že to vím. Můžu mu dělat život krásným, ten, co mu zbývá. Můžu doufat, že bude ještě dlouhý-dr. Hrib mi říkal, že má briťáka s HCM, kterému je už 16 let. Tak to třeba bude u nás též.
Ani nevím, proč to píšu, útěchou to pro vás nebude... A vy jste to nevěděla, že má smrtelné onemocnění, váš krásný Stič. O to lépe jsem na tom já, že já to vím. Nebo hůř? To asi ne, mám jich tu přece jen o něco více než vy, a další na cestě. Přesto představa, že můžu o Adama kdykoliv přijít, že docela ubíjející ... Snažím se tomu nepoddávat, doufat, že bude dobře, a dělám mu život hezkým jak jen to jde. Takže jsem na tom asi přece jenom lépe.
Je mi vás líto, doopravdy.
|
_________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šántí, Bivoj, Evita, Ejmí , Fay, Max a Adam-in memoriam
www.prestickekocenky.cz
www.auris-audio.cz
www.klapkynausi.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jjjaaannniii koťátko

|
Datum vložení: so 14.duben 2012, 7:38 Předmět: |
|
|
Balísku, já zde moc nepřispívám, ale ráda si sem chodím počíst a je mi moc smutno co potkalo vašeho Stiče, od mé první návštěvy mě vzal za srdíčko. Teď tu bulím a slibuju, že si večer tu whisku na jeho klidný odchod dám taky
|
_________________ Kočičí motto:Ať už jsi zvrzal cokoliv,vždycky se snaž,aby to vypadalo, že to zavinil pes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
daniela78 mňaudáma/pardál

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 11:22 Předmět: |
|
|
Balisku, je mi to strašne ľúto. Pre slzy ani nevidím na klávesnicu .
Ak to takto malo byť (akokoľvek smutné a nespravodlivé to je), osud zariadil, že sa k Vám ešte predtým dostal Luky, aby neostala Ileška sama.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Veronicque vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 15:30 Předmět: |
|
|
Tak tohle je hodně nečekané....... a vůbec nějak se mi nedostává slov, dost mě to zaskočilo Balísku až Vás to trochu přebolí, mohla byste mi prosím trochu vysvětlit to občasné frkání (jsem paranoik, mám kocoura který mi od doby co měl rýmu občas jakoby chrochtá a navíc je tlustej, bojím bojím- v březnu měl 2 roky.. ), bojím se.....
Tohle je fakt zlý, upřímnou soustrast 
|
_________________ Quin- zrzavost koňovitá nevyzpytatelného charakteru
Flíček černobílý kočičí povaleč a tlusťoch
Neferet- černobílá kočičí mrňousová s maximálně vychytralým pohledem
Maruška- kočíčí dáma
Mona-benjamínek kočkosmečky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Balisek vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 17:58 Předmět: |
|
|
Verčo, to je v pořádku. Nevadí mi o tom mluvit... Kocour občas pofrkával - byl to takový těžko popsatelný zvuk, něco mezi smrkáním a odkašláváním, jako když vám něco uvízne v krku. Připisovala jsem to tomu, že má tzv. extrémní - příliš šikmě posazené a úzké oči. Ty pak více slzí a díky v takovém zúženým slzním kanálkům oční sekret částečně stéka do nosu a krku, což se může odrazit právě v takovémto pofkávání. Takže jsem si z toho nedělala hlavu... O jeho nadváze a línosti jsem vám vždycky říkala, že je takový "od přírody" - ale také to asi byl důsledek nemoci. Srdíčko nestíhalo okysličovat organismus a tak raději vyhledával polehávání na gauči, než nějaké blbnutí a honičky.
Ale ať přemýšlím jak přemýšlím, kromě toho příležitostního frkání a menší ochoty hýbat se, jsem žádné další příznakyna Stičovi nikdy nepozorovala. Posledních 14 dnů jsem měla pocit, že ho slyším o něco častěji než obvykle, ale jinak vypadal úplně v pořádku. Jedl, pil, mazlil se, vyhledával naší a kočičí společnost jako vždycky - nic alarmujícího... No a v pátek ráno náhle přišel těžký záchvat a zbytek už znáte...
Hodně jsem přemítala, zda by bylo něco jinak, znát diagnózu dřív. Ale nejspíš ne, stejně se s tím nic moc dělat nedalo. Na DCM není léčba (pokud není příčinou nedostatek taurinu v potravě, což je u nás vyloučeno). Možná by mu nějaké léky na odvodnění či podporu srdeční činnosti prodloužily život o nějaký pátek a možná taky ne. Kočky s DCM se dožívají +/-3 let, takže stejně tady s námi byl déle, než je obvyklé.
Rozdíl by byl snad jedině v tom, že kdybych o DCM věděla a sledovala postup nemoci, mohla jsem ho ušetřit toho nehezkého konce a dopřát mu milosrdnější odchod. Jenže zcela na rovinu, kdo z nás by dal uspat kočku, která vypadá úplně normálně a těší ji život, přestože víme, že nemoc dospěla do finálního stádia...
Ne, asi se v tom nelze příliš probírat a hledat coby - kdyby! Buď jak buď, jsem přesvědčená, že Stič měl dobrý život! Od narození hodně lásky, hodně muchlování, hodně spaní v peřinách - jeho svět byl vždyky jen hezký, klidný, laskavý a bezpečný ... Nakonec, co víc by si mohla kočka přát...
|
_________________ STAR WARS TEAM:
Ilesha Arakan (Ileš), orientální lila, *21.8.2005
Luke Skywalker Arakan (Luky), siamský lila, *3.7.2009
Teddy Bear Egyptian Beauty (Tedy), devon rex černý, *8.11.2011
Jumper Snow Arakan (Stič), siamský bílý, *17.8. 2007 + 13.4.2012 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tatiana vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 18:07 Předmět: |
|
|
Ano, Balísku, měl se jak prasátko v žítku, měl krásný a spokojený život. Já to takhle beru s Adamem, já na rozdíl od vás VÍM, že je HCM pozitivní, ale netuším, jak dlouho to budeme s léky zvládat. A až to přijde, vím, že to bude také bolet a netuším, jak se zachovám. Teď mu ale podstrojuju kde se dá a snažím se, aby jeho život byl jak já říkám sedmikrásný. Protože může také trvat krátce. Ale třeba nemusí. Uvidíme.
Vy si s tím hlavu už doopravdy netrapte. Nemohla jste nic dělat.
|
_________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šántí, Bivoj, Evita, Ejmí , Fay, Max a Adam-in memoriam
www.prestickekocenky.cz
www.auris-audio.cz
www.klapkynausi.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dora kočička/kocourek

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 18:20 Předmět: |
|
|
Moc sem nechodím,ale přesto vyjadřuju upřímnou soustrast,chápu tu bolest,chápu všecko...až to trochu odezní,nejspíš to bude chtít nového člena smečky,určitě ano,Balísku,cítím s vámi.
|
_________________ Mikinka řečená Půlměsíc,poloviční modrá britka
Macíček sirotek -umřel 1.10.2009
Zrzek bezdomovec 2.7.2011 jsme mu pomohli přejít k Velké kočce,aby se už nebožátko netrápil. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Veronicque vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 20:05 Předmět: |
|
|
| Balisek napsal: | Verčo, to je v pořádku. Nevadí mi o tom mluvit... Kocour občas pofrkával - byl to takový těžko popsatelný zvuk, něco mezi smrkáním a odkašláváním, jako když vám něco uvízne v krku. Připisovala jsem to tomu, že má tzv. extrémní - příliš šikmě posazené a úzké oči. Ty pak více slzí a díky v takovém zúženým slzním kanálkům oční sekret částečně stéka do nosu a krku, což se může odrazit právě v takovémto pofkávání. Takže jsem si z toho nedělala hlavu... O jeho nadváze a línosti jsem vám vždycky říkala, že je takový "od přírody" - ale také to asi byl důsledek nemoci. Srdíčko nestíhalo okysličovat organismus a tak raději vyhledával polehávání na gauči, než nějaké blbnutí a honičky.
Ale ať přemýšlím jak přemýšlím, kromě toho příležitostního frkání a menší ochoty hýbat se, jsem žádné další příznakyna Stičovi nikdy nepozorovala. Posledních 14 dnů jsem měla pocit, že ho slyším o něco častěji než obvykle, ale jinak vypadal úplně v pořádku. Jedl, pil, mazlil se, vyhledával naší a kočičí společnost jako vždycky - nic alarmujícího... No a v pátek ráno náhle přišel těžký záchvat a zbytek už znáte...
Hodně jsem přemítala, zda by bylo něco jinak, znát diagnózu dřív. Ale nejspíš ne, stejně se s tím nic moc dělat nedalo. Na DCM není léčba (pokud není příčinou nedostatek taurinu v potravě, což je u nás vyloučeno). Možná by mu nějaké léky na odvodnění či podporu srdeční činnosti prodloužily život o nějaký pátek a možná taky ne. Kočky s DCM se dožívají +/-3 let, takže stejně tady s námi byl déle, než je obvyklé.
Rozdíl by byl snad jedině v tom, že kdybych o DCM věděla a sledovala postup nemoci, mohla jsem ho ušetřit toho nehezkého konce a dopřát mu milosrdnější odchod. Jenže zcela na rovinu, kdo z nás by dal uspat kočku, která vypadá úplně normálně a těší ji život, přestože víme, že nemoc dospěla do finálního stádia...
Ne, asi se v tom nelze příliš probírat a hledat coby - kdyby! Buď jak buď, jsem přesvědčená, že Stič měl dobrý život! Od narození hodně lásky, hodně muchlování, hodně spaní v peřinách - jeho svět byl vždyky jen hezký, klidný, laskavý a bezpečný ... Nakonec, co víc by si mohla kočka přát... |
Bojím bojím, Flíček taky pofrkává, ale dělá to od té doby co měl rýmu, při hlazení když vrní tak zní jako by měl ucpaný nosánek.Ale taky občas pšíkne, někdy za den vůbec, jindy třirát během kratší doby.Přijde mi to skoro jako alergie na jiné kočky, ale nijak výrazná, byl bez rpoblémů přesně do doby dokud byl jedináček.A tlustý je taky, taky je to typický gaučák, ale občas Neferetku rád prožene (několikrát denně).Tak nevím jestli to pitvat a jít k vetovi s tím že může mít problém srdeční- jak se to vlastně u koček vyšetřuje?Existuje kočičí echokardiografie?Pracuju na lidské kardiologii, Furonu a Furosemidu můžu záskat tuny, podobně jako jiných léků, jen nevím jak se to na kočce diagnostikuje.
Balísku jste statečná a já Vás nesmírně obdivuji, připomínáte mi jednu slečnu z equichannelu, které kobyla porodila mrtvé hříbě s rozštěpem páteře zrovna nedávno- taky to nesla statečně a je to taková podobná osůbka koňská jako jste Vy kočičí- obě se velmi dobře vyznáte, umíte velmi dobře poradit a když to někdo vezme za špatnej konec, umíte i dobře sprdnout. Obě jedny z nejvýraznějších osobností toho daného fóra... 
|
_________________ Quin- zrzavost koňovitá nevyzpytatelného charakteru
Flíček černobílý kočičí povaleč a tlusťoch
Neferet- černobílá kočičí mrňousová s maximálně vychytralým pohledem
Maruška- kočíčí dáma
Mona-benjamínek kočkosmečky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mášenka mňaudáma/pardál

|
Datum vložení: ne 15.duben 2012, 21:31 Předmět: |
|
|
Já jsem úplně v šoku, nedávno jste tolik pomáhala kamarádce s nemocnými kočičkami a teď Vás potká tohle. Je to velká nespravedlnost a je mi to moc líto. Balísku držte se.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|