KOČKY-ONLINE.cz: útulky - databáze zvířat - články - fotogalerie - fórum - kontakt

1 nebo 2 kočičky do bytu?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Kocky-online: fórum   Jak si vybrat kotě/kočku?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janako
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: čt 02.září 2010, 12:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Hanko - je pravda, že ze začátku se potíže musí očekávat, ale já bych i tak šla do dvou koček - pořád být doma nemůžete, taky budete jezdit na dovču, mimo domov kvůli různým akcím, dvěma kočkám by bylo určitě lépe než jedné samotné, o kočičích hrách ani nemluvím...tam je prostě druhá kočka nezastupitelná...sebelepší hračky ji nenahradí...
Když člověk pozoruje potom to řádění, teprve vidí, o co jeho miláček předtím přicházel...takže já bych se za kamaráda moc přimlouvala - máte krásný kožíšek - tak ať je taky veselý... Very Happy

Hanka.
mimčo
mimčo

PříspěvekDatum vložení: čt 02.září 2010, 20:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vím, máte pravdu. Taky bych šla do dvou, ale vzhledem k tomu, že manžel má sice rád zvířata, ale kočku by si nikdy sám od sebe nepořídil, tak jsem byla šťastná, že mi prošlo jedno koťátko. Druhé by prostě neprošlo Crying or Very sad , ale měla jsem cuky, protože když jsem si brala Matýska, tak tam byl ještě i jeho roztomilý bráška, což by bylo ideální..... Budu na tom pracovat a třeba se mi časem poštěstí. Už teď si manžel kocourka tak zamiloval, že jsem z toho sama překvapená Wink

zajda007
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: čt 02.září 2010, 22:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě taky manžel tvrdil,že jedna kočka mi musí stačit. Pak našel před vratama Hyacintka a hned jsme měli dvě. A teď doufám a věřím, že nás před zimou zas nějaká číča poctí svou návštěvou Wink

Ainny
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: čt 02.září 2010, 22:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Ani můj manžel nebyl nadšen, když jsem si prosadila Trejsinku. Tři týdny na to přivezl tři nalezená koťata. Ani mi nedalo práci ho přemluvit, že si jedno necháme. Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Markéta S
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: pá 03.září 2010, 9:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Hanko, mně se taky podařilo prosadit nejdřív jenom jednu kočičku, jenomže potom tady na fóru potřebovalo alespoň dočasnou pomoc jedno koťátko (z mnoha), k tomu jsem po dlooouhém přemlouvání dostala svolení no a odtud už nebylo daleko k tomu, aby u nás mohla zůstat natrvalo i druhá číča. Mít dvě je opravdu k nezaplacení, protože můžeme odjet klidně i někam přes noc, občas i dvě, a holky si vystačí (samozřejmě s dostatečnou zásobou krmení a vody)... A opravdu není nic vtipnějšího než pozorovat, jak si spolu vyhrají - ovšem když u toho zrovna nedemolují byt. Na druhou stranu zdemolovat byt dokáže hravě i jedna kočička, takže já bych neváhala!!! Wink

katja
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: pá 03.září 2010, 9:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Dvě demolují byt výrazně míň, protože se demolují navzájem Laughing Právě - protože depozituji kotě, které mi kočky znervóznělo a rozhodilo - uvažuji o počtech koček a jejich důsledcích. Jedna není ideální, trpí samotou a nudou. Druhou kočku skoro každá uvítá, zabaví se a zklidní. Výš už to závisí na mnoha faktorech, povaze, pohlaví, věku, ale mám u svých koček dojem, že už o další přírůstky nestojí - jenže u nás se letos prostřídali aspoň čtyři návštěvníci a kočkám se narušování jejich teritoria nelíbí. Sam je schopný se současným kotětem spát, ale jí radši sám na okně, kam se drobek nevyhrabe.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PetraJ
mňaudáma/pardál
mňaudáma/pardál

PříspěvekDatum vložení: pá 03.září 2010, 9:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem měla dlouho 9 let jenom jednoho kocourka a nikdy mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. Když nám odešel, tak jsem se s tím dlouho nemohla vyrovnat. Brzy jsme si pořídili Kukína, ale já moc chtěla druhého. Manžel nechtěl ani slyšet! Po roce se nám ho podařilo přesvědčit, ale měl podmínku, chtěl kočičku a měl si jí vybrat sám. No nevybral!!!!! O prázdninách si nás našlo moc nemocné koťátko Ívinek a bylo rozhodnuto. Byl s námi 3 roky a opravdu soužití dvou koček je v bytě lepší než jedináček. Když Ívinek svůj boj s nemocemi prohrál a Kukín chodil po bytě, jak tělo bez duše, tak jsme rychle pořídili Žolíčka. Žolík je pravý opak klidného Ivušky, je to takový kočičí ďáblík, ale Kukín i když mu neustále nadává, protože ho má neustále někde zakousnutého, je spokojený a my taky. A teď manžel, který nechtěl dvě kočky, nic nenamítá proti tomu, že z chalupy přivezeme 4 divoká koťátka a budeme se snažit z nich udělat mazlíky. A v koutku duše mi sedí taková myšlenka. Co třetí kočka? Ta nejmenší asi bude holčička s bílou hvězdičkou pod krčkem. love4

katja
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: pá 03.září 2010, 9:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem si třetí kočku vzala i kvůli tomu, že Sam a Corry byli velcí kamarádi a já se strachovala (předčasně, byli roční), co budou dělat, až jeden umře.

rochele
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: pá 03.září 2010, 10:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Katjo Vy uz nemate tu rezatou dlouhosrstou holcicku?
Hanka.
mimčo
mimčo

PříspěvekDatum vložení: út 14.září 2010, 12:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju moc za názory. Ještě bych se ráda zeptala, jestli byste doporučili ke kocourkovi spíš kočičku nebo druhého kocourka. Co bývá bezproblémovější? (Každopádně mám v plánu kastraci u obou.)

katja
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: út 14.září 2010, 13:05    Předmět: Odpovědět s citátem

rochele napsal:
Katjo Vy uz nemate tu rezatou dlouhosrstou holcicku?

Rochelle, nemám. Jednoho dne prostě zmizela - nic ji tu v okolí nesrazilo, ani psi či myslivci tu nejsou, tak mám podezření, že se prostě vrátila domů - že nějaké doma měla. Není to vyloučené. Ledaže by se přidala ke kočkám ze sušičky obilí - je tam teplo a myši - ale to myslím, že by se vracela, není to daleko. Taky ji mohl někdo shrábnout v domění, že je toulavá: procházejí tudy výletníci na Okoř a ona byla moc hezká. Doufám, doufám, že žije a je spokojená!

marcelaul
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: út 14.září 2010, 13:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Hanko, nemáte ještě náhodou šanci získat přímo nějakého sourozence Matýska? Je možné, že ještě celý vrh nerozdali.... Zkuste se zeptat, to by bylo úplně ideální řešení. Sourozenci si bývají nejvíce blízcí. I tady v nabídce útulků jsem viděla nějaká chlupatá koťátka, že by bylo z čeho vybírat.

Jinak je to spíše na Vás a manželovi, jestli dalšího kluka nebo kočičí holku. Snad by bylo dobré, aby byli stejně mladí. A také je dobré poradit se s chovatelkou o temperamentu budoucího kotěte, aby se k sobě kočičáci tak nějak hodili. Pokud je Matýsek klidnější, aby tedy nedostal kamaráda, který ho bude stále jen kousat za krkem,... -myslím kdovíjak extrémně. Vím, že koťata jsou hravá Smile A také se jejich povahy časem mění, zvláště pak po kastraci.

Váš Matýsek je nádherný, to je miminko k pomazlení. Kotěcího kamaráda určitě přivítá.

marcelaul
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: út 14.září 2010, 13:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi jsem to napsala nepřesně, pak to ůplně jinak vyzní. Myslím to tak, že některé kočky jsou raději jedináčci a další zvíře moc nepřijmou, spíše ho napadají. Prostě, aby Matýsek dostal kamaráda, se kterým si bude moci hrát a ne aby mu předváděl jen svoji dominanci.
šáry
vládkyně/vládce střechy
vládkyně/vládce střechy

PříspěvekDatum vložení: út 14.září 2010, 13:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Katjo, jestli mohu poradit, běžte se kouknout do té sýpky, nebo do blízkého okolí. Náš Murko (mimochodem vypadá jako vaše Lizetka) jednou za čas sejde pod pole, které sousedí s naší zahradou, tam, jak říká manžel, se mu resetuje navigace a neumí se vrátit. Ne že by nechtěl, asi fakt neví kudy. Když ho jdu hledat (parkrát to bylo až po 3 dnech Embarassed ) tak na zavolání přijde, žalostně mňouká, že chce domu. Musím ho dovést jako pejska (nerad se nosí, ale jde se mnou pěkně u nohy) doma po takovém výletu 3 dny jen spí a žere. Nechce jít ven. Fakt mám pocit, že se vždycky domu vrátit chce, ale neví jak. Možná mohou mít některé kočky občasný problém s orientací i ve známém prostŕedí, nevím... Třeba Ližetka někde čeká, až ji přijdete zachránit.

Murko *říjen 2007
Ňurko *asi podzim 2008
Jaguára *léto 2010
a šáry *v minulém tisíciletí
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Kocky-online: fórum   Jak si vybrat kotě/kočku? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2
Přejdi na: