| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
janako vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 02.září 2010, 12:33 Předmět: |
|
|
Hanko - je pravda, že ze začátku se potíže musí očekávat, ale já bych i tak šla do dvou koček - pořád být doma nemůžete, taky budete jezdit na dovču, mimo domov kvůli různým akcím, dvěma kočkám by bylo určitě lépe než jedné samotné, o kočičích hrách ani nemluvím...tam je prostě druhá kočka nezastupitelná...sebelepší hračky ji nenahradí...
Když člověk pozoruje potom to řádění, teprve vidí, o co jeho miláček předtím přicházel...takže já bych se za kamaráda moc přimlouvala - máte krásný kožíšek - tak ať je taky veselý... 
|
_________________ Zvířata mám ze všech lidí nejraději... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hanka. mimčo

|
Datum vložení: čt 02.září 2010, 20:00 Předmět: |
|
|
Já vím, máte pravdu. Taky bych šla do dvou, ale vzhledem k tomu, že manžel má sice rád zvířata, ale kočku by si nikdy sám od sebe nepořídil, tak jsem byla šťastná, že mi prošlo jedno koťátko. Druhé by prostě neprošlo , ale měla jsem cuky, protože když jsem si brala Matýska, tak tam byl ještě i jeho roztomilý bráška, což by bylo ideální..... Budu na tom pracovat a třeba se mi časem poštěstí. Už teď si manžel kocourka tak zamiloval, že jsem z toho sama překvapená 
|
_________________ Hanka a Matysek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zajda007 vládkyně/vládce střechy

Založen: 15. 06. 2009 Příspěvky: 1527 Bydliště: na jih od Brna
|
Datum vložení: čt 02.září 2010, 22:20 Předmět: |
|
|
Mě taky manžel tvrdil,že jedna kočka mi musí stačit. Pak našel před vratama Hyacintka a hned jsme měli dvě. A teď doufám a věřím, že nás před zimou zas nějaká číča poctí svou návštěvou 
|
_________________ Jestliže ten nejdravější prospívá a jestliže přežívá ten nejotrlejší, pak je příroda bohem ničemů. G.B.Shaw |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ainny vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 02.září 2010, 22:46 Předmět: |
|
|
Ani můj manžel nebyl nadšen, když jsem si prosadila Trejsinku. Tři týdny na to přivezl tři nalezená koťata. Ani mi nedalo práci ho přemluvit, že si jedno necháme. 
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Markéta S vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 03.září 2010, 9:00 Předmět: |
|
|
Hanko, mně se taky podařilo prosadit nejdřív jenom jednu kočičku, jenomže potom tady na fóru potřebovalo alespoň dočasnou pomoc jedno koťátko (z mnoha), k tomu jsem po dlooouhém přemlouvání dostala svolení no a odtud už nebylo daleko k tomu, aby u nás mohla zůstat natrvalo i druhá číča. Mít dvě je opravdu k nezaplacení, protože můžeme odjet klidně i někam přes noc, občas i dvě, a holky si vystačí (samozřejmě s dostatečnou zásobou krmení a vody)... A opravdu není nic vtipnějšího než pozorovat, jak si spolu vyhrají - ovšem když u toho zrovna nedemolují byt. Na druhou stranu zdemolovat byt dokáže hravě i jedna kočička, takže já bych neváhala!!! 
|
|
 |
katja vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 03.září 2010, 9:32 Předmět: |
|
|
Dvě demolují byt výrazně míň, protože se demolují navzájem Právě - protože depozituji kotě, které mi kočky znervóznělo a rozhodilo - uvažuji o počtech koček a jejich důsledcích. Jedna není ideální, trpí samotou a nudou. Druhou kočku skoro každá uvítá, zabaví se a zklidní. Výš už to závisí na mnoha faktorech, povaze, pohlaví, věku, ale mám u svých koček dojem, že už o další přírůstky nestojí - jenže u nás se letos prostřídali aspoň čtyři návštěvníci a kočkám se narušování jejich teritoria nelíbí. Sam je schopný se současným kotětem spát, ale jí radši sám na okně, kam se drobek nevyhrabe.
|
_________________ Corry, česká želvovinová/ Samuel, siamák s čokoládovými odznaky/ Abigail, balinéska s čokoládovými odznaky/ Gilead, modrý rusáček
sestry Conchita Sirius*CZ, želvovinová orientálka, a Claire Sirius*CZ želvovinová se znaky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PetraJ mňaudáma/pardál

|
Datum vložení: pá 03.září 2010, 9:33 Předmět: |
|
|
Já jsem měla dlouho 9 let jenom jednoho kocourka a nikdy mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. Když nám odešel, tak jsem se s tím dlouho nemohla vyrovnat. Brzy jsme si pořídili Kukína, ale já moc chtěla druhého. Manžel nechtěl ani slyšet! Po roce se nám ho podařilo přesvědčit, ale měl podmínku, chtěl kočičku a měl si jí vybrat sám. No nevybral!!!!! O prázdninách si nás našlo moc nemocné koťátko Ívinek a bylo rozhodnuto. Byl s námi 3 roky a opravdu soužití dvou koček je v bytě lepší než jedináček. Když Ívinek svůj boj s nemocemi prohrál a Kukín chodil po bytě, jak tělo bez duše, tak jsme rychle pořídili Žolíčka. Žolík je pravý opak klidného Ivušky, je to takový kočičí ďáblík, ale Kukín i když mu neustále nadává, protože ho má neustále někde zakousnutého, je spokojený a my taky. A teď manžel, který nechtěl dvě kočky, nic nenamítá proti tomu, že z chalupy přivezeme 4 divoká koťátka a budeme se snažit z nich udělat mazlíky. A v koutku duše mi sedí taková myšlenka. Co třetí kočka? Ta nejmenší asi bude holčička s bílou hvězdičkou pod krčkem. 
|
_________________ Petra, Kukín, Žolík a Beruška?
Ívinek +20.5.2010
Jerry +16.8.2006 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Datum vložení: pá 03.září 2010, 9:45 Předmět: |
|
|
Já jsem si třetí kočku vzala i kvůli tomu, že Sam a Corry byli velcí kamarádi a já se strachovala (předčasně, byli roční), co budou dělat, až jeden umře.
|
_________________ Corry, česká želvovinová/ Samuel, siamák s čokoládovými odznaky/ Abigail, balinéska s čokoládovými odznaky/ Gilead, modrý rusáček
sestry Conchita Sirius*CZ, želvovinová orientálka, a Claire Sirius*CZ želvovinová se znaky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rochele vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 03.září 2010, 10:11 Předmět: |
|
|
Katjo Vy uz nemate tu rezatou dlouhosrstou holcicku?
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hanka. mimčo

|
Datum vložení: út 14.září 2010, 12:47 Předmět: |
|
|
Děkuju moc za názory. Ještě bych se ráda zeptala, jestli byste doporučili ke kocourkovi spíš kočičku nebo druhého kocourka. Co bývá bezproblémovější? (Každopádně mám v plánu kastraci u obou.)
|
_________________ Hanka a Matysek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Datum vložení: út 14.září 2010, 13:05 Předmět: |
|
|
| rochele napsal: | | Katjo Vy uz nemate tu rezatou dlouhosrstou holcicku? |
Rochelle, nemám. Jednoho dne prostě zmizela - nic ji tu v okolí nesrazilo, ani psi či myslivci tu nejsou, tak mám podezření, že se prostě vrátila domů - že nějaké doma měla. Není to vyloučené. Ledaže by se přidala ke kočkám ze sušičky obilí - je tam teplo a myši - ale to myslím, že by se vracela, není to daleko. Taky ji mohl někdo shrábnout v domění, že je toulavá: procházejí tudy výletníci na Okoř a ona byla moc hezká. Doufám, doufám, že žije a je spokojená!
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcelaul vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: út 14.září 2010, 13:38 Předmět: |
|
|
Hanko, nemáte ještě náhodou šanci získat přímo nějakého sourozence Matýska? Je možné, že ještě celý vrh nerozdali.... Zkuste se zeptat, to by bylo úplně ideální řešení. Sourozenci si bývají nejvíce blízcí. I tady v nabídce útulků jsem viděla nějaká chlupatá koťátka, že by bylo z čeho vybírat.
Jinak je to spíše na Vás a manželovi, jestli dalšího kluka nebo kočičí holku. Snad by bylo dobré, aby byli stejně mladí. A také je dobré poradit se s chovatelkou o temperamentu budoucího kotěte, aby se k sobě kočičáci tak nějak hodili. Pokud je Matýsek klidnější, aby tedy nedostal kamaráda, který ho bude stále jen kousat za krkem,... -myslím kdovíjak extrémně. Vím, že koťata jsou hravá A také se jejich povahy časem mění, zvláště pak po kastraci.
Váš Matýsek je nádherný, to je miminko k pomazlení. Kotěcího kamaráda určitě přivítá.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcelaul vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: út 14.září 2010, 13:42 Předmět: |
|
|
Asi jsem to napsala nepřesně, pak to ůplně jinak vyzní. Myslím to tak, že některé kočky jsou raději jedináčci a další zvíře moc nepřijmou, spíše ho napadají. Prostě, aby Matýsek dostal kamaráda, se kterým si bude moci hrát a ne aby mu předváděl jen svoji dominanci.
|
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
šáry vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: út 14.září 2010, 13:42 Předmět: |
|
|
Katjo, jestli mohu poradit, běžte se kouknout do té sýpky, nebo do blízkého okolí. Náš Murko (mimochodem vypadá jako vaše Lizetka) jednou za čas sejde pod pole, které sousedí s naší zahradou, tam, jak říká manžel, se mu resetuje navigace a neumí se vrátit. Ne že by nechtěl, asi fakt neví kudy. Když ho jdu hledat (parkrát to bylo až po 3 dnech ) tak na zavolání přijde, žalostně mňouká, že chce domu. Musím ho dovést jako pejska (nerad se nosí, ale jde se mnou pěkně u nohy) doma po takovém výletu 3 dny jen spí a žere. Nechce jít ven. Fakt mám pocit, že se vždycky domu vrátit chce, ale neví jak. Možná mohou mít některé kočky občasný problém s orientací i ve známém prostŕedí, nevím... Třeba Ližetka někde čeká, až ji přijdete zachránit.
|
_________________ Flik *červen 2007 - † 20.10.2007
Flak *červen 2007
Škvrně *srpen 2007
Murko *říjen 2007
Ňurko *asi podzim 2008
Jaguára *léto 2010
a šáry *v minulém tisíciletí |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|